Segítő beszélgetés

Mi a segítő beszélgetés? Viszonyom a segítő beszélgetéshez:

Azt látom, hogy elengedhetetlen az élet valódi megéléséhez a mély önismeret, amely lehetővé teszi, hogy kiteljesedjen a személyiséged, levetkőzd az esetleges szerepeket és közelebb kerülj ahhoz, hogy ki is vagy te, majd azt az embert elfogadd, megszeresd. Hogy legyen elég hatalmad magad felett, hogy úgy élj, ahogy akarsz és azt csináld, amit szeretsz.

A segítő beszélgetés során minden esetben az önismereted elmélyítésében támogatlak, akár egy konkrét témával jössz hozzám, akár csak azt érzed, hogy rendben vagy, de valami mégsem úgy sikerül az életedben, ahogy azt vártad. Szeretettel várlak akkor is, ha úgy érzed, komoly elakadás gátol az életed valamilyen szintjén vagy fordulóponthoz érkeztél.

Személyközpontú beszélgetésben vehetsz részt velem, ahol nem technikákon, módszereken van a fókusz, nem diagnosztizálok és címkézek, hanem minden hozzám érkező ügyfélre egyedi módon tekintek. A te ritmusodban haladunk a fejlődés útján – teret adva a saját személyes igényeidnek.

Bízom benned, az érzéseidben és az élményeidben. A munka során nem a saját hipotéziseimből indulok ki és próbálom azokat rád vetíteni, illetve nem elméletekről mesélek, hanem hagyom, hogy te vezess és a támogatásom mellett magad találd meg a saját válaszaidat. Ehhez biztonságos környezetet nyújtok, ahol őszinte, teljes elfogadással fordulok feléd, elvárások nélkül.

Bárhogy is tekintesz magadra, bárhogy identifikálod magad, nálam szeretetteljes környezet fogad. Biztosítalak afelől, hogy személyemben transzparens, nyílt, őszinte segítőre találsz. Nálam az egyenes, nyílt kommunikáció alapvető, mindez szerepmentesen, autentikus módon, önmagamat adva.

A segítő beszélgetések ülésenként 60 percesek és általában egy hosszabb távú elköteleződést jelent, mint a jellemzően 6-12 alkalom közötti coaching.

„A kétségbeesés legáltalánosabb formája, ha nem akarunk önmagunk lenni.” Soren Kierkegaard

 

*Szolgáltatásom nem gyógyító tevékenység, nem minősül pszichoterápiának.